Wie is Sharon?

Sharon Kips is geboren in Amsterdam op 17 november 1983. Op haar tiende begon ze met het volgen van zanglessen. Ze zong in een black gospel koor en als achtergrond zangeres bij verschillende artiesten. In 2007 won ze de eerste editie van X-Factor en dat was het startsein voor haar droombaan: fulltime zangeres.

In 2010 trouwde ze met Gilbert Thera en in 2013 werd ze moeder van haar eerste dochter, Isa. Dit luidde een nieuwe fase in waarin ze minder ging optreden en meer tijd kreeg voor andere dingen. Vanuit haar omgeving kreeg ze regelmatig de vraag of ze zanglessen gaf. Dit wilde ze in het begin niet doen, maar dankzij de aanmoediging van haar familie en vrienden nam ze de stap om hiermee te starten.

Inmiddels heeft Sharon een groeiende groep leerlingen die ze mag coachen, begeleiden en les mag geven. Ze vindt dit zo leuk, dat ze hier steeds meer mee wil gaan doen. Haar ervaring als leerling en uitvoerend artiest helpen haar om anderen verder te helpen. Ze combineert kennis uit de klassieke wereld met de ervaring die ze heeft opgedaan met betrekking tot tekst-beleving en stage presence. Neem al deze dingen en tel daarbij op haar gave om dingen over te brengen en je hebt een hele leuke spontane zangdocent die hart heeft voor haar studenten en ernaar streeft om hun het beste te geven.